Jag hörde om Bethel Church i Kalifornien första gången för över tio år sedan. Några i min församling hade börjat läsa Bill Johnsons böcker och var uppfyllda av budskapet om att himmelriket kan realiserar redan här och nu.

Sedan dess har jag följt Bethel på avstånd. När jag träffat någon av de många svenskar som gått deras bibelskolan har jag ställt nyfikna frågor. Jag har frågat om synen på ledarskap, karismatiken och teologin.

Under våren har jag fått tillfälle att fördjupa mig ytterligare i denna växande rörelse av människor som inte ser några hinder för vad Gud kan göra. Jag har läst böcker, intervjuat, lyssnat på undervisning och följt ledarena i sociala medier. Avsikten var att skapa en bild av varför så många svenskar dras till Bethel Church – och vad de tar med sig hem.

Resultatet blev det här långa reportaget och de här intervjuerna. Vet inte om jag någon gång tidigare fått så mycket respons på något jag skrivit och jag är glad för varenda en som hör av sig. Förhoppningvis kan reportaget leda till bra samtal om tro och liv.