Elisabeth Sandlund: “Läkaren ifrågasatte om de skulle behandla Ulles cancer”

Elisabeth Sandlund är en av mina kollegor. Jag imponeras ofta av hennes skärpa, patos och mod. Hon är vänlig och bestämd. Och skriver suveräna ledarartiklar.

Nu har hon också skrivit en bok (eller strikt talat är det en utvidgning och revidering av en bok hon skrev för ett antal år sedan). Den handlar om hennes dotter Ulrika, som har en intellektuell funktionsnedsättning och kan säga ungefär fem ord. Men hon kommunicerar på andra sätt. Genom kramar till exempel.

Genom livet har Elisabeth gång på gång fått kämpa för Ulrikas rättigheter. Bland annat när Ulle för åtta år sedan fick cancer och läkaren ifrågasatte om det var värt att ge henne någon behandling. Om det och lite annat berättar Elisabeth i intervjun jag gjorde med henne. Du kan läsa den här.

Föregående

Längtan och tålamod

Nästa

Kardinalen och jag

2 kommentarer

  1. Maria H

    Jättefint reportage!

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén