Förra veckan hyrde vi en bil och drog till skogs. Långa promenader, tystnad och kvällsläsning framför en knastrande brasa. Kände att jag genast fick distans till saker och ting. Kunde tänka klarare.

Jag försökte mig på en löptur också. Som i somras när fötterna flög fram (nåja) men nu fick jag stanna efter halva vägen och gå resten. Det gör inget. Det var ändå fint att gå förbi kossorna, bäckarna, den nedlagda affären med falnade färger, stenmurarna. Solen sken, men sedan började de snöa. Aprilväder.

Nu är jag tillbaka i staden. Har börjat läsa en jättebra bok – Strega av Johanne Lykke Holm. Hon är nominerad till Nordiska rådets litteraturpris och jag förstår varför. Har ni läst?

Men sedan känner jag också att jag skulle behöva göra något annat än att läsa och skriva. På jobbet läser och skriver jag så intensivt att jag glömmer att ta paus och känner mig vimmelkantig när jag lämnar datorn. Sedan när jag kommer hem fortsätter jag (efter paus med mat och lek med barn) att läsa och skriva. Känner att jag behöver göra något mer praktiskt, arbeta med händerna. Ska jag börja måla? Dreja? Odla? Sy?

Får fundera. Ska bara skriva en artikel först.