Oskar överraskade föräldrarna med en extra kromosom

Förra veckan var jag hemma hos familjen Boije i Skyttorp utanför Uppsala. Makarna Erika och Mattias har två barn, Iris 3 år gammal och Oskar 1,5 år. När Oskar var en vecka gammal fick föräldrarna beskedet att han hade Downs syndrom. Varken kub-testet eller läkarundersökningen efter förlossningen hade antytt något om det, och beskedet kom som en chock. Framför allt blev Erika och Mattias ledsna över att läkaren förmedlade diagnosen som ett sorgebesked. Med tiden växte dock en annan känsla fram: tacksamhet och en insikt om att det fanns en tanke med att Oskar skulle komma till just dem. Det och lite till berättar de om i reportaget som du kan läsa här.

Föregående

Inte glömma det viktigaste

Nästa

Shtisel

2 kommentarer

  1. Maria H

    Vilket fint reportage!

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén