Jag har säkert någon gång i den här bloggens historia ondgjort mig över uttrycket ”unik snöflinga” eftersom jag ofta stör mig på vårt överdrivna fokus vid individens förträfflighet. MEN, det betyder inte att unika snöflingor ibland kan fylla en pedagogisk funktion. Som i dagens söndagsskola.

Kände mig väldigt klyftig när jag kunde knyta an till något som barnen uppskattar och just nu ser i överflöd: SNÖ, för att sedan berätta om att varje snöflinga är unik, men ändå del av en helhet, precis som vi människor.

Därefter lät jag barnen klippa ut egna snöflingor i papper och illustrerade åter min poäng: Ja, här SER ni att alla stjärnor blir unika. Fina på sina sätt! Precis som vi!

Då avbryter min dotter mig och säger: Fast mamma, min snöflinga blev finast av alla!

Well well, får nog ta budskapet en gång till …