För ingen annan är som du

I torsdags tog vi farväl av Laila. Laila som jag lärde känna direkt när jag kom till Lötenkyrkan. Hon som genast ville vyssja Hedda i vagnen, som pratade om hur mycket hon älskade barn. Hon som alltid mötte mig när jag kom till kyrkan, alltid delade ut nattvarden i gudstjänsten. Bakpå sin permobil hade hon satt upp en skylt: ”Jag är cp-skadad, inte dum i huvudet”.

Hela sitt liv fick hon fajtas mot fördomar och när vi på begravningen sjöng psalmen ”Du vet väl om att du är värdefull” blev det som en kraftfull manifestation för allas lika värde. ”Du vet väl om att du är värdefull, att du är viktig här och nu, att du är älskad för din egen skull, för ingen annan är som du”. Har aldrig blivit berörd av den psalmen tidigare, bara sjungit den på slentrian. Men nu! Lailas liv gav den en ny innebörd.

Föregående

Tre böcker

Nästa

Göra allting själv

2 kommentarer

  1. Får gåshud!

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén