Osorterade onsdagstankar

Jag funderar på varför så många vill visa upp i sociala medier att de flyger med munskydd?

Och så undrar jag om alla vuxna kvinnor som nu lägger upp dansvideos med sina barn mest gör det för att de tycker att de själva är snygga när de gör sina moves?

Tänker också på alla lillgamla människor som inte riktigt passar in i samhället, på hur mycket vi behöver dem! Människor som kan tänka långa tankar och intressera sig för saker som inte är trendiga eller ger status.

Kanske tänker jag på det för att jag läser om fornkyrkan just nu. Där finns det gott om knasbollar (roligt ord) som tar avstånd från det som omgivningen premierar för att söka sig till en grotta och brottas med Gud. Där vinner de också klarsyn och insikt som vi kan ta del av 2000 år senare.

Nej nu måste jag sluta. Miriam kom in och frågade om vi kan leka. Med ens blev jag varse att jag har ett religiöst präglat barn. Hennes förslag: ”Mamma, jag tänkte att vi kan leka att du åker på retreat. Vill du det?”

Föregående

En helg i skärgården

Nästa

Min märkligaste vänskapshistoria

5 kommentarer

 1. Britta

  Underbart lekförslag att åka på retreat. Det ska jag också leka, haha! Själv drev jag eget bibliotek i barndomen, som det bibliotekariebarn jag är. Leken gick mycket ut på att svara i telefon med bibliotekarienamnet ”Anna-Karin Ek, Blixtens bibliotek!”

  • Malina Abrahamsson

   ja, perfekt lek 🙂 och huur underbart att du drev ett eget bibliotek!!

 2. Hade kunnat satsa pengar på att dansande mammor använder barnen som svepskäl

 3. Eva

  Blev det fasteretreat eller fick du kaka? 😉
  Jag gillar ju också de där ”knasbollarna” så jag kommer nog med en undran vad du läser kanske.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén