Olika tidsfördriv

En ovana jag har är att stirra på folk i kollektivtrafiken. Jag gör det inte med flit, men jag blir bara så väldigt intresserad av vad andra sysslar med eller pratar om.

Många är ju sysselsatta med sina telefoner och då blir jag alltid nyfiken på vad de gör på sina skärmar. Ibland försöker jag snegla lite försiktigt, även om jag vet att det är fult att göra så.

Under en pendeltågsresa (pre corona) blev jag särskilt intresserad när jag såg hur ett äldre par, gissningsvis 70 plus, satt klistrade vid en skärm och kollade på videos. De var anmärkningsvärt engagerade och när en video var klar klickade de fram nästa. Och nästa. Och nästa. De ägnade hela timmen på tåget åt samma sorts videos.

Hur jag vet vad de kollade på?

Jo, jag kunde inte hålla mig från att smyga bakom glasskärmen bakom deras säten och ställa mig lite på tå för att också kunna se deras skärm…

Och då såg jag att de tittade på:

Videos där någon klämmer stora splashande pormaskar! (är för övrigt inte ordet pormask ett av de äckligaste?)

Min första tanke: Alltså vad använder folk sin tid till?!? Gör något bättre av den! Finns ju massor av BRA saker på nätet.

Sedan insåg jag de uppenbara: De ägnade sin tågtid till att kolla på pormaskar i närbild. Och jag? Jag ägnade min tid åt att stå som ett fån och tjuvstirra på okända människors mobil…

Svårt att säga vad som är värst.

Föregående

Att fylla år

Nästa

En helg i skärgården

4 kommentarer

  1. Alicia

    Detta inlägg fick mig att skratta högt. Dels för igenkänning i ditt beteende. Men också pga igenkänning i det de kollade på. Jag kan också fastna på sånna där pormask-videos. Guilty pleasure!

  2. Malina Abrahamsson

    skönt att jag inte är ensam i detta! och kan förstå guilty pleasure-aspekten av pormaskvideos 🙂

  3. Amanda

    NÄE!? Fy… imponerande att du lyckades hålla pokerface!!

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén