Augusti brukar vara min favoritmånad, eller ja efter september, så näst-bästa månaden. Men i år! Klarar inte av den här värmen! Klibbigt och kvalmigt. Jag blir jättetrött och måste kasta mig på sängen så fort Christoffer kommit hem och kan ta hand om barnen.

Efter en liten vilostund brukar det bli bättre och på kvällen är jag sedan som piggast. Nu har jag precis spelat tennis med en kompis på vår gård. Snart ska jag göra kvällskaffe och sedan läsa Roland Paulsens nya bok som handlar om oro och är ganska bra.

Annat som hänt i augusti: varit på min grannes kolonilott och ätit en middag som nästan helt och hållet bestod av saker han odlat, startat upp dansgruppen som nu består av femton gulliga barn, skrivit en hemtenta, läst bra böcker. Ja, förutom värmen har augusti ändå varit rätt fin när jag tänker efter. Bara kräftskiva som saknas. 11 dagar augusti kvar, kanske hinner!