Foto: Markus Holmström

Ylva Eggehorn skriver: ”Det är inte bristande vuxenkontakt som är farligast – utan vuxnas brist på kontakt med barn”.

Igår hade vi kalas för Miriam som fyllt fyra. Inget avancerat, bara några få barn, men så roligt! Det finns knappt något finare än att se Miriam prata och leka med sina gulliga kompisar. Och att jag får vara med!

Innan jag fick egna barn kände jag mig obekväm i sällskap med barn. Kunde inte slappna av och framstod säkert som tillgjord. Jag tror att jag hade en föreställning om att barn skulle vara väldigt annorlunda än vuxna, en annan sort, och glömde därför bort att barn inte är ett stort kollektiv, utan små människor med sina särskilda intressen, personlighetsdrag och inre världar att upptäcka. Precis som vuxna.

Finns dock en fördel som barn har gentemot vuxna: de tycker oftast att det är roligare att leka, vilket passar mig perfekt!