Mellan de gula sjuttiotalshusen där vi bor, finns en gård. Den ser kalare ut sedan de sågade ner det stora kastanjeträdet och bara lämnade en grön, liten kulle med en flaggstång kvar. Där sitter nu två barn – jag skulle gissa 12-års åldern – på en blå, stor fleecefilt. De äter popcorn direkt ur micropåsen och jag föreställer mig att de velat ”hitta på nåt”. Så kom de på att även om de inte kan gå så långt kan de ju i alla fall gå ut på gården. Kanske ta med en filt? Ha en liten picknick?

Det finns något rörande över bilden jag ser genom mitt fönster. Det är inte ens varmt ute, himlen är genomgrå och det blåser. Platsen är inte mysig, popcornen förmodligen kalla. Men där sitter de två vännerna och pratar. Kanske delar de hemligheter med varandra. De befinner sig mellan barn och tonåring och har tagit sig ut. Bara till gården. Men i alla fall.