Inte samma för alla

Jag skrev tidigare att Coronakrisen gör att vi alla sitter i samma båt. Det är bara delvis sant. Som vanligt är det de svaga och sårbara som drabbas värst. De som inte kan åka till ett trevligt sommarhus, passa på att laga långsamma middagar eller ägna dagarna åt trädgårdsarbete. De som istället bor trångt, är sjuka, går till ett riskfyllt jobb eftersom ”hemmakontor” inte är ett alternativ. Barn som lever i familjer där föräldrarna hotar, slår, dricker för mycket alkohol. Klasskillnaderna blir uppenbara.

Det är också uppenbart att rasismen tar plats i den offentliga debatten. Jämför hur många som klandrade de svenska, välbeställda sportlovsresenärerna som åkte till italienska Alperna med hur många som nu lägger skulden på svensksomalier i Järva.

Och samtidigt som allt det här sker är uteserveringarna i Vasastan proppfulla.

Föregående

Tre tips

Nästa

Gud är Gud

2 kommentarer

  1. M

    Jag skyller på medelklassen! Definitivt. Om man nu måste skylla på nån. Och ja, det är inte rättvist. ”Samma” grupp som importerade viruset kan nu tryggt sitta hemma medan de med lägre lön åker till jobbet som vanligt. Men på ett sätt är det jämlikt: rädslan är nog lika stor. Utom hos ett antal 70- plussare som glatt kör på som vanligt…. Men Gud finns i den här situationen också, oavsett vilken grupp vi tillhör. Det känns gott!

    • Malina Abrahamsson

      Ja, så är det, inte rättvist! Men du har också rätt i att vi har rädslan och ovissheten gemensamt.. Och tack för påminnelsen om att Gud finns med i den här situationen också! ”Jag ska ge er en framtid och ett hopp”

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén