När vår bebis bara var några dagar gammal kom en vän från Singapore och hälsade på. Precis som så många andra icke-svenskar gör, häpnade han över vårt välfärdssystem. Hur är det möjligt att ni FÅR PENGAR för att vara hemma med era barn? I ett och ett halvt år!?

De senaste månaden har jag blivit allt mer tacksam över vår generösa föräldraförsäkring. Och tacksam över mina barn. Jag blir gråtmild när jag tänker på hur fantastiskt det är att de finns. Och att jag får vara deras mamma.

Plötsligt känns det alldeles för kort att vara hemma ett år som jag först planerat. Jobba kan jag ju ändå göra sen. Förhoppningsvis tills jag blir 65. Eller längre? Därför har jag bestämt mig för att dryga ut föräldraledigheten och vare hemma ytterligare sju månader innan min man är hemma ett år. Vi får mindre pengar men mer tid. Känns värt.