Sommartider

Regnet öser ner – och jag älskar det. Inser mer och mer att jag inte är en sommarmänniska. Gillar inte att bada (blir tafatt i vattnet och vet inte hur jag ska bete mig – simma? ligga på rygg och flyta? plaska?). Tycker inte heller om att gå i tunna sommarkläder eftersom jag hela tiden påminns om mina håriga ben som jag aldrig orkar raka. Och sedan gillar jag inte värme så värst mycket och inte mygg. Och egentligen tycker jag inte att jordgubbar är så där jättegott.

Ja, ni hör ju.

Men det jag har allra svårast för på sommaren är förväntningarna. Ingen annan årstid gör det så lätt att måla upp drömscenarion om hur roligt och mysigt man ska ha det. Hur många vackra platser man ska besöka, hur många vänner man ska ha härliga grillkvällar med och hur många böcker man ska läsa i hängmattan (Har folk ens hängmatta?)

Jag har väldigt lätt för att skapa inre bilder för hur saker ska bli och har därmed också nära till besvikelse när bilden inte överensstämmer med verkligheten. Sommaren är därmed som upplagd för nederlag.

Så tacka vet jag hösten. Den bästa av årstider. Man behöver inte vara lättklädd och det finns inga krav på att vara utomhus. Och samtidigt som hösten kännetecknas av nystart och driv finns en vila i kylan och långsamheten. Passar mig perfekt.

Bara två månader kvar till september.

Föregående

Vad som triggar min avundsjuka

Nästa

Varför?

1 kommentar

  1. Jaaa september!!!

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén