Har haft en jobbvecka på resande fot som innehållit såväl rullstolsevangelisation i Sundsvall som besök på helandedagar i en Stockholmsförsamling och samtal med en som hoppat av ekorrhjulet. Journalistjobbet när det är som roligast. Har också läst och sett tankeväckande och inspirerande saker. Till exempel:

Läst: ”I love Dick” av Chris Kraus

Feministisk autofiktiv klassiker om filmmakaren Chris och hennes man Sylvere. Och om Dick, som Chris blir besatt av efter en flört under en middag. Tillsammans med Sylvere skriver hon mängder av intima kärleksbrev till honom.

I en recension av boken skriver DN:s Rebecka Kärde att hon och hennes vänner upplevde ett tydligt före och efter de läst. Flera av vännerna gjorde till och med avgörande livsval till följd av boken. Själv har jag svårt att se exakt vad som kunde vara så drabbande…

Visserligen är ”I love Dick” nyskapande till sin form – blandar brev med dagboksanteckningar och konstkritiska essäer – och dessutom väcker den intressanta frågor om projektion och begär, men kanske var den allt för annorlunda för min smak? Eller är jag inte tillräckligt intelligent för att förstå dess storhet?

Sett: ”Helt lyriskt” på SVT play

I gruppen ”Snacka om böcker” på Facebook lägger DN:s editionschef Harald Bergius varje dag upp ”Dagens diktrader”. Blir så välsignad av det (för att använda ett kristet ord). Så gott som varje dag får poesin mig att bli upplivad, stärkt eller manad till tankar. The power of poetry!

Detta har också gjort at jag velat läsa mer poesi. Och vad passar väl då bättre än att titta  på ”Helt lyriskt” – programmet där kända artister får göra musikaliska tolkningar av kända dikter. Fredrik Lindström är programledare och bjuder på högklassig infotainment.