Läst: ”Sörja för de sina” av Kristina Sandberg

Andra delen av trilogin om hemmafrun Maj. Utspelar sig i Örnsköldsvik efter Andra världskrigets slut. Maj har två barn och kämpar fortfarande med hemmets plikter och omgivningens förväntningar.

Jag tyckte mycket om denna. Sandberg tecknar ett bortglömt stycke kvinnohistoria – det som främst utspelar sig i köket – och det i sig blir ett slags upprättelse för alla (många gånger ofrivilliga) husmödrar. Dessutom är Sandbergs språk levande och lätt och berättelsen blir aldrig långtråkigt trots att den nästan helt saknar dramatik.

Sett: Filmen ”Beautiful Boy”

Gå genast och se denna. Drabbande drama, baserat på en verklig historia, om pappan David som kämpar för att hjälpa sin son Nic ut ur drogmissbruk. Om maktlöshet, lojalitet och utsatthet. Så starkt. Timothée Chalamet gör en MAKALÖS rollprestation.

Hört: Lauren Daigle

Har tipsat om henne tidigare och helt hakat upp mig, så jag lyssnar fortfarande bara på hennes senaste album.