Oj oj oj, vad jag har pratat med människor den här veckan. Har intervjuat om himlen, självmord, lovsång, tystnad, retreat. Med mera. Lär mig något vid varje möte, men det tar också mycket energi.

Den här veckan har vi också haft kick-off med jobbet och fick bland annat lyssna till Johan Eriksson som är med i Googles ledningsgrupp. Jag har lyssnat till honom en gång förut och som en konsekvens av det startade jag den här bloggen. Även nu pratade han om livslångt lärande och uppmuntrade till att inte lämna det egna lärandet till slumpen, utan bestämma sig för att utvecklas inom ett visst område.

Mitt mål är fortfarande att bli bättre på att skriva, så nästa grej jag tänker fortbilda mig inom är personporträtt. Finns massa journalister som jag beundrar för deras sätt att gestalta en person i ett reportage. Matilda Gustavsson på DN är min absoluta favorit, men gillar också Björn af Kleen, Åsa Beckman, Stina Jofs med flera. Önskar så att jag kunde skriva som dom. Och kanske är ett första steg att börja studera mer hur de gör.

Läst: Fick en fin nyutgåva av Selma Lagerlöfs ”Kristuslegender”, så den har jag börjat läsa. Skäms för att erkänna det, men det är min första bok jag läser av Selma.

Sett: Jag började kolla på dokumentären om alternativhögern i Sverige, men blev så mörkrädd att jag fick stänga av. Kan inte fatta att det här händer på riktigt, att livs levande människor står och pratar öppet om den ariska rasens överlägsenhet. Blä!

Var därför tvungen att kolla på något mer upplyftande, så slog i stället på ”Kalle och Britas sex liv” där paret Zackari Wahlström provar på alternativa levnadsformen. När jag tittade besökte de ett kollektiv i Falun. Jag gillar kollektiv i tanken, framför allt  värderingar av enkelhet, gemenskap och solidaritet, men skulle nog inte själv klara att bo så. Mitt behov av att vara ensam är allt för stort. Och dessutom är jag ingen bra kollektiv-kompis. Sämst på att städa, diska och laga mat.