I söndags kom jag hem från Frizonfestivalen och kände mig så upplivad. Framför allt för att jag mötte så många underbara människor där. Dels fick jag återse nära vänner och dels fick jag lära känna nya. Intervjuade också min stora idol Shane Claiborne (kanske råkade jag skrika ”där är han!!!”  rakt ut när jag fick syn på honom, och kanske var jag inte mitt mest objektiva journalistiska jag under intervjun).

Här kan man läsa reportaget jag skrev från Frizon. Skrev flera texter, men det här är huvudtexten.

Intervjuandet fortsatte sedan när jag kom hem. Träffade religionsjournalisten Anna Lindman för att prata om hur det offentliga samtalet om tro har förändrats de senaste 15 åren. Blev ett väldigt intressant samtal. Och Anna Lindman måste ju ha Sveriges absolut roligaste jobb. Göra tv om livsåskådningsfrågor. Kan inte tänka mig något roligare!

Sedan har jag skolat in Miriam på förskola. Hon inledde med att gå runt till alla barn och vuxna, ta alla i hand och presentera sig som ”Mimmi”. Vet inte var hon har fått den artigheten ifrån.

Och så till veckans lista:

Läst: Läser mycket inför olika intervjuer jag ska göra. Den här veckan bland annat Jonas Gardells ”Till minne av en villkorslös kärlek” och Elin Liljero Erikssons ”Underbara, krångliga vänskap”. Väldigt olika böcker, men båda bra! Ser fram emot att diskutera dem med författarna.

Sett: Massa bra konserter på Frizon. Min favorit var bandet Silver. När de sjöng ”När du ser att helvetet kommer, då lever en himmel i dig” fylldes jag av sådan kamplust.

Hört: Shane Claiborne tala om hur Guds kärlek manar till handling för samhällets mest utsatta. Visserligen kände jag igen alla hans stories (han verkar inte ha förnyat sig på 10 år… en liten besvikelse) men jag blev ändå så peppad. Kände att jag ville tillbaka till engagemanget som bultade i mitt 20-åriga jag och omsätta det i praktiken på nytt.