Jag hade sån fin stund häromkvällen när jag gick ut för att handla. Med full kraft slog försommaren emot mig. Hela luften doftade blommor och jag mötte människor i shorts som bar på tömda picknickkorgar på väg hem. Blev sentimental och kände tacksamhet över att få vara vid liv.

Läst: Jag har kryssat hejvilt mellan böckerna jag läser just nu. Började också på två nya, fast jag redan läser fyra stycken parallellt. De nya är ”Bara ha roligt” av Maria Maunsbach och ”Hit med flaskan” av Emma Knyckare. Den senare var jag inte superintresserad av, men eftersom jag skriver en text om föräldraskap läser jag i researchsyfte. ”Bara ha roligt” läser jag för underhållnings skull. Det är Maunsbachs debut och kretsar kring Malmö, tillfälliga sexuella relationer och längtan efter kärlek. Jag tror jag aldrig har läst en så frispråkig roman. Språket är direkt och jag fastnade.

Sett: Det enda jag ser på tv är Babel. Tycker Jessica Gedin är den bästa programledaren som finns.

Hört: Lyssnade på ett avsnitt av Fördomspodden, det med Fredrik Wikingsson. Kul koncept! Blev sugen att lyssna på fler.

Träffat: En makalös kvinna som heter Ingrid Le Roux. Hon är svenska, men har i 40 år arbetat som läkare i kåkstäderna i Kapstaden i Sydafrika. Där har hon gjort otroliga insatser för att förbättra barn- och mödravården. Dessutom är hon Desmund Tutus husläkare och var den som först undersökte Nelson Mandela efter hans frigivning. Jag blev tagen av hennes milda utstrålning och sätt och av hennes totala ointresse av att framhäva sig själv.