Jag gick ut hårt den här veckan. Christoffer är bortrest och jag tog föräldraledigt. Förra fredagen hade jag massor av energi så jag skurade alla skåp, gjorde rent fogarna mellan kaklet i badrummet (vem är jag?), lagade massor av mat, framkallade bilder, möblerade om. Och var med Miriam såklart. Lekte och stod i. Men så i dag, poff, all ork borta. Miriam vill gå till lekparken och jag trugar, nej men sitta i soffan och läsa böcker. Nej, uuut. Gråt vid dörren. Måste nog lära mig det här med att portionera ut energin lite bättre.

Läst: Augustprisbelönade ”Ett jävla solsken” av Fatima Bremmer. Handlar om journalistpionjären Ester Blenda Nordström, sån inspirerande kvinna! Ser fram emot att lära mig mer om henne.

Sett: Jag känner mig oväntat drabbad av Tim Berglins bortgång. Har tänkt på honom hela veckan och känt mig ledsen. Kanske spelar det in att jag såg den hjärtskärande dokumentären ”Avicii – True Stories” där bilden av en skör konstnärssjäl och introvert musiker, som pressas av omgivningen att göra saker han inte vill och inte mår bra av, framträder. Gång på gång ropar han på hjälp för sitt kroppsliga och själsliga mående, men gång på gång möts av oförstående/taffliga svar/frågor om han har möjlighet att göra ytterligare en intervju. Varenda sekund av den där dokumentären är smärtsam.

Hört: Radioprofilen Eric Schïld och humanekologen Per Johansson gjorde för något år sedan podd-serien ”Människan och maskinen”. Har äntligen lyssnat på några avsnitt. Programmet vill närma sig den eviga frågan vad som är en människa och frågar sig om det stämmer att vi egentligen är maskiner, förutbestämda av våra gener och anlag, del av ett maskinellt kosmos. Gillar de långa resonemangen de för. Och när jag parallellt såg Avicii-dokumentären blev det tydligt – vi är människor, inte maskiner. Varför behandlar vi då varandra som om vi vore det?

Träffat: Syster Sofie, nunnan som skriver om sex.