Det finns vissa markörer som gör en varse om att man kommit till ett visst stadium i livet. Att stå och steka pannkakor till Miriam i veckan blev för mig en sådan markör. Tänkte: Jag är en mamma som står och steker pannkakor till mitt barn. Jag är här nu. Ingen idé att klänga sig fast vid en svunnen ungdomstid. En härlig känsla ändå.

Läst: Ett otroligt bra reportage signerat Eric Schüldt. Vi sammanförde honom med Peter Halldorf för att prata om Halldorfs mastodontverk om profeten Jeremia. Och vilken text det blev. Älskar Schülds poetiska språk. Läs här. 

Sett: Ni som läser den här bloggen vet att jag är intresserad av livsåskådningar och religiösa grupper. När jag för något år sedan besökte Brooklyns judiska kvarter väcktes massor av frågor om chassiderna, denna ortodoxa gren av judendomen där männen har korkskruvar, skägg och höga hattar och kvinnorna rakar av håret och bär peruk. De lever i enlighet med strikta regler och har en stark inbördes gemenskap, vad det verkar.

Mitt i den communityn utspelar sig filmen ”Menashe” som jag såg i veckan, om änklingen med samma namn som kämpar med att få rätsida på livet, men som ändå inte riktigt får det att funka. Och som brottas med kraven som den judiska communityn ställer på honom. En fin film som ger inblick i en annorlunda religiös värld.

Träffat: Till exempel Anna som är UX-designer och räknar med Gud i jobbet och pastorsparet Josefine och Johan Arenius som berättar sin love story.