När det här publiceras är jag på ett kloster i Skåne och umgås med nunnor. Eller mer exakt, jag träffar en nunna och pratar om sexualitet. Hon har gjort det till lite av sin profilfråga. Sedan ska jag åka vidare till Ängelholm och Malmö och träffa vänner. Hoppas på vårigt väder.

Läst: Har börjat med andra delen i Kristina Sandbergs hyllade trilogi om hemmafrun Maj. Gillade första boken väldigt mycket, men ändå har det dröjt över ett år innan jag ger mig i kast med nästa. Men nu så. Genast när jag slog upp ”Sörja för de sina” var jag tillbaka i Majs värld. Sandberg har en helt egen stil när hon skriver, enkels utan att bli banal. Hon kan konsten att göra långa stycken om hushållssysslor intressanta fast jag är egentligen är noll intresserad av just hushållssysslor. Fattar inte hur hon gör.

Sett: Var på Stadsteatern och såg ”Onåd” – en slags idépjäs om islam och judendom kan man säga. Handlingen kretsar kring en advokat i New York som förnekar sitt muslimska ursprung, avsäger sig tron och byter namn. Han jobbar för en judisk firma och är gift med en konstnär som ironiskt nog älskar islamsk konst. Efter första scenen tänkte jag: Vad ska det bli av det här? Men sen sprakade skådespeleriet till och jag satt klistrad. Shebly Niavarani gjorde en FANTASTISK rolltolkning.

Sedan har jag sett om en dokumentär om mormoner som åker på singelläger för att hitta sin ”eternal companion”. Såg den för flera år sedan och gillade den. Det är alltid roligt att se dejting på tv, och extra kittlande blir det när de religiösa aspekterna räknas in. Mormonerna som är med lever efter höga ideal och mycket står på spel. Enligt deras lära kommer man endast till den högsta formen av paradiset om man är gift. Inte konstigt att människor desperat längtar efter giftemål. Dokumentären kan ni se här.