Förra helgen gjorde jag det bästa på länge: Ingenting. Det är en konst att vara inomhus en hel helg, gå runt i pyjamas och INTE få dåligt samvete, inte skämmas.

Och i veckan hade jag en drömkväll. När Miriam somnat tände jag ljus, kokade te, ställde fram en skål chips och låg i soffan och läste senaste numret av NOD. Det var underbart.

Läst: Ja, förutom NOD så fortsätter jag med Bilal och Vända hem. Vill ofta läsa flera böcker samtidigt. Har en tunnelbanebok och en innan-jag-lägger-mig bok. Sedan fick jag Patti Smiths senaste bok i veckan också. En liten skrift om hennes skrivande. Smiths ”Just kids” är en av mina favoritböcker, så nu är jag spänd på ”Hängiven”.

Sett: Filmen Lady Bird. ÄLSKADE DEN. Har i för sig en förkärlek för snyggt och smart gjorda amerikanska high school och college-filmer, men den här var något alldeles särskilt. En mor-dotter relation som berör, en trovärdig tonårsskildring och en miljö som jag vill stanna i. Och skådespeleriet!! Älskar Saoirse Ronan. Och Laurie Metcalf.

Hört: OBS i P1 när en man kåserade kring förväntningar i livet, glappet mellan verklighet och möjlighet och alla våra olevda liv. Han menade att vi begär mer av livet än vad det någonsin kan erbjuda och att vi därför hela tiden skapar drömvärldar för att kompensera för alla missade chanser. Finns här.