So many books, so little time. På goodreads kan man markera böcker som man vill läsa och på min lista inför det här året finns blanda andra:

Sapiens av Yuval Noah Harari

Den här boken gör en genomgång av den mänskliga historien och har blivit en dundersuccé, sålt i över en miljon exemplar. Bland annat skriver Harari: ”Utan eviga själar och en skapargud blir det pinsamt svårt för liberaler att förklara vad som är så märkvärdigt med individuella sapiens.”

Finna sig av Agnes Lidbeck

Agnes Lidbecks hyllade debut som legat på min att-läsa-lista länge.

Just nu är jag här av Isabelle Ståhls

Den kallas ibland för tinder-roman och var nominerad till Augustpriset i år. Har börjat läsa och tänkte läsa klart pronto.

Sörja för de sina och Liv till varje pris av Kristina Sandberg

Jag läste första delen om Maj för flera år sedan och gillade den mycket. Kände igen mycket av min egen mormor som också hette Maj(-Britt) i huvudkaraktären. Men ändå blev det lite mastigt och jag var inte sugen på att läsa tvåan och trean direkt efter. Men nu så, nu har lässuget infunnit sig och jag vill gå in i Kristina Sandbergs värld igen.

The case for Christ av Lee Strobel

En avgörande religiös frågeställning är huruvida Jesus var Guds son eller en knäppskalle som var skicklig på att manipulera. I den här boken gör journalisten Lee Strobel en gedigen undersökning till hur det sannolikt ligger till.

Gruppen av Mary McCarthy

En ikonisk feministisk roman som vi läser i min bokklubb som första bok 2018.

Vad planerar ni att läsa under året?