Årets sista vecka. Ofrånkomligt att inte tänka på det som varit och det som hände under 2017. Jag började året som mammaledig, gick på museum och babyträffar. Sedan från maj till juli var vi i Schweiz och det var underbart. Har ju skrivit massor om det redan, så ska inte tjata mer. Men vill rekommendera alla att tillbringa en tid i L’Abri.

När jag kom hem var det sommar, jag fyllde 30 men slapp ålderskrisen. Sedan återgick jag till jobbet på Berättarministeriet, men blev inte långvarig för hux flux dök ett drömjobb upp och mot alla odds (inte journalistutbildad, aldrig jobbat på redaktion, kan inte fota eller filma) fick jag det. Däremellan blev jag också moster till världens underbaraste Astor. Så hösten får 10 poäng!

Nu är det nytt år och ett annat inlägg tänkte jag ägna åt mina planer för det nya året. Men först, här kommer veckans läst, sett och hört.

Läst: Har inte fått någon ro att läsa böcker under julen, så har inget bra att tipsa om. Eller jag kan vara fräck och tipsa om en text jag själv skrivit. Inte för att själva texten är briljant, men för att Tommie Sewón som jag intervjuade säger så många bra och viktiga saker om ensamhet. Här kan ni läsa. 

Sett: Såg filmen Svenskjävel om 25-åriga Dino som jobbar som barnflicka i Oslo och blir indragen i ett familjedrama. Bianca Kronlöf spelar extremt bra och jag imponeras över hur lite som berättas om karaktärerna, men hur nära man ändå kommer dem.

Hört: Förra veckan tipsade jag ju om A Treehouse Waits jullåt. Den här veckan har den fått stå tillbaka för en julklassiker: Oh Helga Natt. En av få låtar som till och med kan få ateister att bli smått religiösa.