Novemberdis och djupa ringar under ögonen. Men det finns flera saker som piggar upp. Bland annat blev jag väldigt glad över den fina respons som jag fick på mitt porträtt av John Sjögren som publicerades i Dagen i veckan.

Sen är jag väldigt peppad över nästa veckas författarmöte. Jag ska träffa Johanna Nilsson, som är mästare på att skriva ungdomsromaner om svåra och viktiga ämnen. Några av er kanske har läst hennes debut ”Hon går ut genom tavlan, ut genom bilden.” Nu är hon Augustnominerad för sin senaste roman ”För att väcka hon som drömmer.” I den svälter huvudpersonen sig, i hopp om att hennes uppoffring ska blidka Gud så att Josefins mamma botas från sin cancer. En oerhört sorglig och stark roman.

Att träffa människor man beundrar är tudelat. Jag blir lätt flamsig och fumlig och har svårt att ge ett seriöst intryck. Dessutom strösslar jag beröm. Hoppas jag inte blir odräglig när jag träffar Johanna.

En tredje rolig sak är att jag i dag åker till Göteborg för att vara med på invigningen av Berättarministeriets skrivarverkstad. När jag började på Berättarministeriet var invigningen av den tredje verkstaden ett av mina första projekt. Nu blir invigningen i Göteborg ett av mina sista.

Den här veckan bjuder jag inte på något jag läst, sett eller hört. Det får vänta till nästa.