För något år sedan pratade jag framtidsplaner med en kompis som berättade att hennes dröm varken var att avsluta sina universitetsstudier eller satsa på karriären. Hon ville bli hemmafru. Jag fick anstränga mig för att inte låta dömande eller föraktfull när jag frågade vad som lockade henne med det. Hon svarade att familjen är det viktigaste och att hon gillar att vara hemma. Det var inte mer med det.

Jag har nyligen kommit tillbaka till jobbet efter ett år hemma och även om jag inte har några hemmafruplaner kan jag verkligen förstå tjusningen med att ägna dagarna åt att umgås med ett barn. Förutom att det var underbart att vara med Miriam och se henne göra nya upptäcker, hjälpte hemmalivet mig att vara i nuet. Efter ett tag vande jag mig vid att göra en sak i taget och insåg att unitasking är grejen.

Så nästa gång någon säger att han eller hon vill stanna hemma med barnen istället för att jobba, kommer jag inte vara föraktfull. Jag kommer säga ”heja dig!”