September är min favoritmånad. Och nu är det ju september, så bäst att njuta. Den här veckan har jag mest jobbat, men även läst, sett och hört följande:

Läst:

Jag hittade ett nummer av Kupé och läste intervjun med Brita Zackari där hon berättar om sin nya bok Jag hatar att träna. Hon vill appellera till alla dem, som precis som hon, inte har träning som favoritsyssla. Toppen, tänkte jag, eftersom jag mycket väl kan relatera till träningsovilja. Så avslutar Zackari med några peppande ord om att man inte behöver tänka att man ska träna fyra – fem gånger i veckan på en gång, ”det räcker med två pass i veckan.”

Två pass i veckan?? Det är ju jättemycket. Genast inser jag hur off jag är i denna träningsfokuserade tid. Medan en del (numera var och varannan) springer långdistanslopp är jag glad om jag tar trapporna istället för hissen. Egentligen vet jag såklart att det är nyttigt att träna, men jag tror att hetsandet över alla fördelar med fysisk aktivitet har gjort mig motvalls. Känner igen mig i Jessica Gedin:

Sett:

Tänkte att jag skulle se något på teve och hamnade framför slutaudition i Idol. Det var inget vidare, men en sak gjorde mig glad. Musikbranschen verkar ha fått upp ögonen för att man inte behöver vara pinnsmal och ha en traditionell och tillrättalagd popartistlook för att vara någon att räkna med. Personlighet och musikalitet går före, vilket var roligt att se.

Hört:

Laleh har varit mitt soundtrack den här veckan. Älskar allt hon gör. Just nu lyssnar jag på låten Kristaller på repeat. Som alltid tar Laleh det sorgliga och gör till något fint.