Jag började veckan i Malmö, mellanlandade i Stockholm och avslutar i Piteå. Från Skåne till Norrbotten har solen skinit. Vår, välkommen!

Läst

Såg att Amos Oz släppt en ny bok, en om Judas. Då kom jag på att jag har ”Hur man botar en fanatiker” hemma och blev sugen på att läsa. Så det har jag gjort. Det är en liten skrift på 90 sidor som handlar om precis det titeln utlovar; hur man kan bekämpa fanatism. För er som inte orkar läsa men ändå vill veta svaret på frågan, menar Oz att botemedlet mot fanatism är humor, inlevelseförmåga och rätten att vara en halvö, dvs. delvis kopplad till andra människor men också egen och fri.

Sett

Ok, jag erkänner. Jag kollar på Gift vid första ögonkastet. Hur det programmet kvalat in i min annars begränsade tv-konsumtion är ett mysterium, men förmodligen är det snaskigheten som lockar. Och att det alltid är kul med kärlek. Dock är den svenska versionen blek i jämförelse med den amerikanska. Där är det drama, stora känslor och mycket OH MY GOD. Väldigt mycket snaskigare med andra ord.

Hört

Min vän Helena Alin har släppt sin första singel. Den heter Ett tyst rop och är så himla fin. Lyssna på den på Spotify!