Teologistudenten

Jag trodde aldrig att jag skulle läsa teologi. Av oklar anledning tänkte jag att det inte var min grej, vilket är konstigt med tanke på att religion och existentiella frågor alltid intresserat mig och fortfarande är mina topp 3 roligaste samtalsämnen.

Det krävdes att jag skulle bli granne med en teologisk högskola för att jag skulle tänka tanken att jag kunde läsa en kurs. Och vad glad jag är för det nu. En kurs har blivit en till och en till och en till. Just nu pluggar jag till en tenta i hinduism och buddhism och för varje grej jag lär mig inser jag hur lite jag kan.

Studierna har också haft en annan effekt: Numera är det extra roligt att intervjua teologer i jobbet. Till exempel var det fascinerande att höra Roland Spjuth berätta om hur erfarenheten av Guds lysande ansikte format hans teologi eller smittas av Lena-Sofie Tiemeyers entusiasm över Gamla testamentet.

Min teologiska resa har bara börjat 🙂

Föregående

Den personliga berättelsen

Nästa

Anders Arborelius: Jag kan möta Gud när jag tittar på tv

2 kommentarer

  1. Maria H

    Så roligt att du gillar det! Vad har du läst för kurser? Jag läste exegetik i samband med att jag hade gått bibelskolan på Jlund och tyckte det var väldigt roligt att nörda ner sig! Skulle absolut kunna tänka mig att plugga mer, bara för att det är givande att lära sig mer.

    • Malina Abrahamsson

      Ja, kul med exegetik! och ja, läs mer, det går ju jättebra att läsa på distans. Jag har läst kyrkohistoria, dogmatik, karismatisk teologi, islam och judendom och nu hinduism och buddhism.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén