Artisten Billie Eilish verkar ha övergett sitt svart-gröna hår och lager-på-lager-stil till förmån för en mer klassisk (avklädd) kvinnlig look som för tankarna till Marilyn Monroe. I alla fall om man ska tro omslaget på Vogue där Eilish poserar.

DN-journalisten Greta Thurfjell skrev en krönika om detta och frågade sig varför Billie Eilish nu vill se ut precis som alla andra. Hon som gjort sig känd för att gå sin egen väg – och för att ge tjejer en alternativ kvinna att se upp till och spegla sig i.

Själv säger Eilish att hon gör precis som hon vill och att om hon vill posera halvnaken ska ingen lägga sig i det. Dessutom känner hon sig mycket mer åtrådd nu. Fler manliga blickar vill vila på hennes kropp.

Thurfjell har fått mycket kritik för sin krönika. I DN:s kommentarsfält ifrågasätter person efter person varför hon överhuvudtaget har åsikter om en annan kvinnas utseende och val. Billie får väl göra som hon vill! heter det.

Men om alla får göra som de vill, varför verkar alla ändå vilja göra exakt samma sak?