Sånt jag aldrig lär mig

Jag ser mig själv som en medelsmart person men det finns några saker som ändå aldrig lär mig.

  1. Vad SGI är

När man tar ut föräldrapenning får man rådet att skydda sin SGI. Senast häromdagen fick jag ett samtal från Försäkringskassan som sa att det jag måste ta ut en föräldradag till för annars förlorar jag min SGI. Jag svarade ”Åh tack, vad bra” men tänkte: ”Vad är SGI nu igen???”

2. Att kolla väderprognosen innan jag går ut

Inför mitt och Christoffers bröllop kollade jag väderprognosen flera gånger per dag, eller ja, flera gånger i timmen. Men sedan dess har jag helt kommit av mig. Jag har en övertro på att jag bara genom att titta ut genom fönstret kan avgöra hur kallt/varmt det är (och att jag dessutom skulle kunna förutse kommande timmar). Det leder allt för ofta till att jag är för varm/för kall eller saknar regnkläder i spöregn.

3. Att kolla upp vägbeskrivningen om jag ska någonstans

Även här litar jag på min intuition (som är hopplös när det kommer till vägbeskrivningar eftersom jag inte har något lokalsinne). Detta var som värst när jag jobbade på Friends och tidigt om mornarna skulle ta mig till diverse avlägsna skolor för att föreläsa. Några gånger liftade jag för att komma i tid, andra gånger sprang jag och mötte åhörarna rödblossande och flåsig.

Kanske är detta året då jag lär mig SGI, installerar en väderapp och lär mig google maps???

Föregående

Feminismen och jag

Nästa

Söndagstrött

1 kommentar

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén