Skrivandet

Skrivandet

Jag startade den här bloggen för att tvinga mig själv att skriva, även utanför jobbet. Vill så gärna bli bättre! Men å det går trögt. Skriver på samma sätt som jag alltid gjort, kommer inte vidare.

Läste i boken ”Tag och skriv” (som inte var så bra, kändes verkligen som ett beställningsjobb från förlaget, svalt engagemang i texterna) ett råd om att varje aspirerande skribent först och främst måste inse hur dåligt han eller hon skriver. Först då går det att bli bättre. Annars lever man i villfarelsen att ”jag skriver väl helt ok” och då nöjer man sig.

Det positiva är alltså att jag nått dit – jag känner hur dåligt jag skriver (ingen behöver protestera för att vara snäll) så nu kan jag bli bättre. Exakt hur det ska gå till är dock ännu ett mysterium.

2 tankar på “Skrivandet

  1. Gillar att få ta del av dina tankar om skrivande! Jag har haft rådet ”man lär sig att skriva genom att skriva” i huvudet på sistone. Det säger ju nåt sant fast är samtidigt väldigt luddigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *