Skrivandet

Jag startade den här bloggen för att tvinga mig själv att skriva, även utanför jobbet. Vill så gärna bli bättre! Men å det går trögt. Skriver på samma sätt som jag alltid gjort, kommer inte vidare.

Läste i boken ”Tag och skriv” (som inte var så bra, kändes verkligen som ett beställningsjobb från förlaget, svalt engagemang i texterna) ett råd om att varje aspirerande skribent först och främst måste inse hur dåligt han eller hon skriver. Först då går det att bli bättre. Annars lever man i villfarelsen att ”jag skriver väl helt ok” och då nöjer man sig.

Det positiva är alltså att jag nått dit – jag känner hur dåligt jag skriver (ingen behöver protestera för att vara snäll) så nu kan jag bli bättre. Exakt hur det ska gå till är dock ännu ett mysterium.

Föregående

Barnkontakt

Nästa

Plugga igen

2 kommentarer

  1. Britta

    Gillar att få ta del av dina tankar om skrivande! Jag har haft rådet ”man lär sig att skriva genom att skriva” i huvudet på sistone. Det säger ju nåt sant fast är samtidigt väldigt luddigt.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén