Om det något den här våren borde ha lärt oss (mig) är det att saker inte blir som man tänkt sig. Det mesta har ställts in – ofta med kort varsel. Ändå lever jag uppenbarligen kvar i föreställningen att vardagslivet ska bli som planerat.

Den här veckan till exempel. Christoffers första semestervecka. Jag tänkte: härlig cykelutflykt med familjen, teologistudier i ett svalt och tyst bibliotek för att sedan ta en kaffe i solen med någon annan student, spela tennis, läsa böcker på balkongen i junikvällen. Mmm!!

Men så här blev det: Tillbringade veckans dagar och nätter i sängen med en snorig och fyrtio grader varm ettåring som vägrade vara någon annanstans än fastklistrad vid mig.

Medan jag låg där och såg tiden rinna iväg och veckans planer tillintetgöras tänkte jag på hur stark bildfaktorn är. Hur jag hela tiden skapar bilder för hur något ska vara och hur besviken jag blir när bilden inte överensstämmer med verkligheten.

Skrev för ett tag sedan ett inlägg om att sänka förväntan på saker och ting. Verkar dock inte riktigt ha lärt mig det än.