Hedda 1 år

BB-matsalen för ett år sedan <3 Minns just den stunden som en av mitt livs lyckligaste. Förlossningen var över, allt hade gått bra. Och där låg hon, vår dotter – en helt ny människa att lära känna och älska. Till och med det torra sjukhusbrödet smakade gott.

Till utseendet är Hedda så lik sin storasyster att det många gånger känts som att det är Miriam som har fötts på nytt. Men till personligheten är hon en egen, såklart. Lugn och fridfull, liksom mild. Trivs i vagnen, sover bra, möter världen med betraktande blick och en sorts lågmäld, men intensiv, närvaro.

Heddas första år har varit ett omställningens år. Ny stad, nytt jobb, nytt sammanhang och nya vänner. Och så en pandemi. Men det vet inte hon någonting om. Hon lever, som alla spädbarn, i absolut beroende av att vi tar hand om henne, och i total förundran inför livet självt.

Jag tackar Gud för att jag får vara hennes mamma.

Föregående

Om läsande

Nästa

Att vara förälder

4 kommentarer

  1. Maria H

    Så fint du skriver <3

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén