Lever inte som jag lär

Saker jag i teorin är motståndare till:

  • Överdriven effektivisering
  • Fokus vid det mätbara
  • Det allt snabbare samhällstempot
  • Teknologins utbredande
  • Prestationskrav

När någon pratar eller skriver kritisk om detta nickar jag ivrigt ja! ja! så bra!

Men i praktiken: Stör mig jättemycket på långsamma människor och vill att allt ska gå snabbt. Om någon är seg på att ta på sig ytterkläder eller onödigt omständlig när den berättar en historia, suckar jag i mitt inre (100 procent ocharmigt, jag vet)

På jobbet återkommer jag till att vi måste höja ambitionsnivån, prestera mera. Det räcker inte med ”good enough”. Vi ska vara lika bra som DN! Och trots att jag är teknikfientlig, och dessutom kritisk till att var och varannan ska ta plats och vräka ut sina åsikter på sociala medier, har jag både blogg, instagramkonto och Facebook där jag gör just det – vräker ut mig.

Med andra ord: Jag jobbar fortfarande på att leva som jag lär.

Föregående

Unorthodox

Nästa

Dagens sanning

4 kommentarer

  1. Maria H

    Haha, underbar självinsikt! Känner igen mig!

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén