Tre tips

Hur sysselsätter ni er hemma? Jag leker mest med barnen, läser, skriver, umgås med Christoffer, träffar en kompis då och då. Funderar också på att måla om våra köksstolar, kanske storstäda, baka nåt?

Här kommer tre kulturtips som har förgyllt mina senaste dagar:

Föreställningen ”Liv Strömquist tänker på dig” på Dramaten play

Dramaten har generöst öppnat upp sitt arkiv med inspelade teaterföreställningar, vilket visat sig vara en guldgruva! Hittills har jag tittat ”Liv Strömquist tänker på dig” två gånger och skrattat lika mycket varje gång. Skådespelarnas minspel, kroppsspråk och komiska tajming – love it!

Podden ”Under huden” med Kakan Hermansson och Sara Parkman

Ni vet ju redan att jag gillar Sara Parkman. Och att jag är intresserad av tro. Då kan ni räkna ut hur bra jag tyckte det var när Sara Parkman gästade Kakan Hermanssons podcast och pratade sååå fint om att vara sedd och älskad av Gud.

Boken ”Ædnan” av Linnea Axelsson

Vill du blir drabbad av litteraturen ska du läsa Linnea Axelssons epos ”Ædnan” som fick Augustpriset 2018. Den är storslagen och sorglig och vacker! Låna genast på bibblan, eller stötta din lokala bokhandel och köp ett exemplar.

Föregående

Ta mig tillbaka

Nästa

Inte samma för alla

6 kommentarer

 1. Alicia

  Åh tack för tips! Laddade ner podden med Parkman direkt. Vad jag gör? Jag pluggar hemifrån eftersom universitetet har stängt, jag lagar mat, kollar på Atypical på Netflix, läser bloggar och visionerar om tavelväggen jag vill få upp. Bland annat.

  • Malina Abrahamsson

   Vad kul! Hoppas du gillar den! Har du lyssnat på Parkmans musik också? Den är underbar, särskilt i dessa tider. så trösterik!
   Verkar som att du har en trevlig tillvaro ändå! Hoppas du får upp tavelväggen, det är så fint! Och du som är duktig på att fota kan ju ha egna fina bilder uppe. Vill också läsa fler bloggar, vilka kan du tipsa om?

   • Alicia

    Nej jag har faktiskt inte lyssnat. Ska börja! Jag och Sara är ju från samma del av Sverige också, Västernorrland. De bloggar jag läser mest är Elsa Billgren, Sandra Beijer, Flora Wiström, Johanna Bradford, Underbaraclara, Julia Eriksson (https://prick.blogg.se/) och Sebastian Bergström (@mosebacke på insta). Och din då!

    • Malina Abrahamsson

     Kul att du är från samma trakt som Sara Parkman! Lyssna på låten ”Ing Maries vals” – det är en hyllning till hennes hembygd. Tack för bra bloggtips! Vi verkar ha precis samma bloggsmak 🙂

 2. Håller HELT med om föreställningen och podden, och har lånat boken! När läste jag sist en bok utan att ha fått kvalitetsbekräftelse från dig? Minns ej

  • Malina Abrahamsson

   så kul att du lånat boken!! tror du kommer gilla!! Och kanske bli inspirerad att skriva i samma anda? Kan se det framför mig. Väldigt glad att du ser mina tips som en kvalitetsgarant 🙂

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén