Hej å hå

Hej å hå

Jag har så lite skrivinspiration just nu. What to do? Bäst att skriva ändå. Mitt mål för det här året (och för livet) är att bli bättre på att skriva, så då gäller det att hålla igång.

Ja, vad har hänt sen sist?

Jag har fyndat på bokrean, varit vittne på en jättefin vigsel, handlat blommor med min gulliga granne, varit på danspass med en klämkäck instruktör.

Nä, det här blev ju inget litterärt mästerverk direkt. Delar en bra grej från en bok jag läser istället:

”För det narcissistiska jaget uppenbarar sig världen bara i avskuggning av det egna självet. Andra personer blir inte andra utan fungerar som speglar som bekräftar den ene i hens ego. Jaget är alltså inte i stånd att känna igen den andres annanhet och att erkänna denna annanhet”

Citat från Byung-Chul Han, hämtat från ”Den rödaste rosen slår ut” av Liv Strömquist. Så träffsäkert! Strömquist illustrerar med exemplet att vi hellre tar en sexig selfie än en sexig bild på någon annan och skriver om hur försvinnandet av ”den andre” gör det svårt för oss att bli kära. Makes sense!

Strömquist senaste album var ett av mina bokfynd. Övriga fynd var antingen lyrik eller barnböcker.

Nu slutar jag skriva för idag. Ska återgå till seriealbumet istället.

4 tankar på “Hej å hå

  1. Uppskattar alltid dina inlägg! Och kan förstå din brist på inspiration. Den där skrivlusten alltså. Den kommer och går. Men, den kommer snart tillbaka!

    1. Vad kul! Tack! Kom på att jag själv gillar den här typen av inlägg hos andra, typ hos dig och sandra beijer 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *