9 år

Idag för nio år sedan blev vi ett par. Christoffer, en underbar person. Egensinnig, principfast, kärleksfull.

Jag är på intet sätt någon relationsexpert, men här kommer tre saker som har varit avgörande för oss:

 • Att dela engagemang. Vi har startat integrationsprojekt, ordnat event och lett bönegrupp, vilket svetsat oss samman.
 • Att visa tacksamhet i stort och smått. Även om man kan förvänta sig att ens partner till exempel tömmer diskmaskinen kan man tacka för det ändå.
 • Att inte skylla ifrån sig. När man bråkar är det enkelt att hitta felet hos sin partner. Men ganska ofta finns felet hos en själv.

Vilka är era bästa relationstips?

Föregående

Klirr i glashuset

Nästa

Mammalivet

8 kommentarer

 1. Helena Alin

  Wow vad Christoffer är lik Hedda på den här bilden! Och grattis till er <3 Ni är ett av mina favoritpar. Ett av mina bästa relationstips: gå och lägga sig samtidigt – har gett oss så mycket!

  • Malina Abrahamsson

   Tack fina du!! Gå och lägga sig samtidigt är jättebra! i början av vårt äktenskap tyckte jag inte att det spelade nån roll, men jag har omvärderat det nu.

 2. Ylva

  ”Säg det du egentligen inte vågar säga” – så sa en äldre kvinna som en av mina närmaste vänner bad om relationstips ifrån under sin möhippa. De orden har jag tagit med mig. Det är skitsvårt, men värt varenda gång.

  • Malina Abrahamsson

   Å vilket bra tips! Sårbarhet och ärlighet är så viktigt – men ja, jättesvårt!

 3. M

  Ett bra råd är att veta vilka områden man aldrig kommer enas om och acceptera att det är så. Vi är oense om sådana oviktiga ? saker som politik och religion och har ändå varit gifta i över 30 år, samtidigt som vänner med samma åsikter skiljt sig. Vi har, såvitt jag vet, inte heller några planer på att skilja oss. Ett annat råd är att vara snäll helt enkelt. Om man är lika snäll mot sin partner som man är mot sina vänner så har man kommit långt!

  • Malina Abrahamsson

   Ja, snällhet är underskattat! Så viktigt att vara snäll! Och att enas om att man kommer vara oenig om en del 🙂

 4. Josefin

  Vardagsroligt! Att småfnissa åt samma sak, ett gemensamt minne som plötsligt dyker upp, eller dela en menande blick åt någon kommentar som fälls. Att ta en spontan vals i köket, våga bjuda på sig själv, till och med skratta åt en fjärt som plötsligt undslipper sig… Små skratt i vardagen är ett riktigt bra kitt för relationen har vi tyckt, och tycker. Den återkommande testunden utan skärmar på kvällen är också guld värd. För att inte tala om bön…

  Du har många kloka tankar Malina!

  • Malina Abrahamsson

   så bra!! vardagsroligt är viktigt! Och testunden – ovärderlig!

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén