En bättre onsdag och en sämre torsdag

I onsdags var jag i Stockholm och hade en sån fin dag. Det var sol, eller nej förresten, det regnade. Men det gjorde inget. Jag lunchade på Södra teatern med en ny kompis och kände mig så uppmuntrad och stärkt efteråt. Sedan åt jag våfflor med Helena som skulle vara barnvakt åt Hedda medan jag gjorde intervju.

Intervjun ägde rum i en vindsvåning vid Mosebacke där en fd toppdiplomat bor. Han började som UD-tjänsteman, men gick i kloster och levde som munk i tolv år innan han bröt sina eviga löften, tog jobb som diskare och så småningom blev ambassadör. Ja, ni hör ju. Fanns mycket spännande att prata om.

Därefter tog jag och Hedda tåget hem och landade i köket hos en kompis som är en strålande amatörkock och som hade maten serverad. Åkte därifrån uppfylld av en innehållsrik dag i livet.

Och så idag. Vaknade sent, skyndade iväg med båda barnen, iklädd mjukisoutfit. Sedan en timmes väntan på vårdcentralen för att träffa läkare. Till apoteket för medicin, till en galleria för andra ärenden. Hämta Miriam som bröt ihop på vägen hem för att hon ville ha en clementin. Hem och leka. Fiskpinnar till middag. Natta två barn eftersom Christoffer var på styrelsemöte. Gick inte alls. Sedan fick Miriam nattskräck och jag tröstade och tröstade. Skickade sms till Christoffer: KÖP CHIPS. Så nu har jag precis tryckt i mig en hel påse och känner mig… sådär.

Konstaterar att vissa dagar är bättre än andra.

Föregående

Faran med förväntan

Nästa

Kristen och vänster

6 kommentarer

 1. Åh! Särskilt jobbigt när kontrasten blir så stor. Kram!

 2. Alicia

  Livets kontraster! Ibland skiljer det bara någon timme. Jag hade en riktigt fin förmiddag i skolan igår för att sen ha världens pms-eftermiddag. Idag kan jag skratta åt det men igår grät jag för minsta lilla.

  • Malina Abrahamsson

   Eller hur! Både humör och omständigheter kan svänga snabbt :/

 3. Helena

  Åh, köp chips <3 relaterar. Så fint att se er i onsdags!

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén