Liv Strömquist

Jag skriver på en essä och återvände därför till DN:s intervju med serietecknaren Liv Strömquist. Hon säger idel smarta grejer. Titta här:

”Jag tror inte att det är ett särskilt fruktbart kvinnoideal att man ska gå runt och vara girl boss eller queen hela dagarna.”

”Nu är man själv Gud och det är såklart skitjobbigt att vara Gud hela tiden. Särskilt eftersom det inte är sant. Det finns en massa saker vi inte kan kontrollera, som själva fundamentet för existensen; man kan ju dö när som helst.”

”Jag tror att det finns en utbredd önskan och längtan efter att bli buren. Det är jobbigt att hela tiden vara stark och självständig. Det är väldigt ansträngande att alltid vara ansvarig för sitt eget liv. Det är klart att det är fantastiskt att kunna bestämma över sig själv men det är också ett lidande.”

Föregående

Bebisjämförelsen

Nästa

Friden

1 kommentar

  1. ida

    verkligen bra!

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén