Det bästa jag läste 2019

Mitt bokår får fem av fem i betyg. Läste så många bra böcker att det skulle bli ett jättelångt inlägg om jag skulle tipsa om alla. Nöjer mig med att nämna några stycken. Tre har jag redan skrivit om här.

Ett av mina läsmål för året var att läsa fler klassiker. Läste till exempel första delen i Vilhelm Mobergs Utvandrarserie, och rekommenderar den varmt.

Den bästa icke-skönlitterära bok jag läste var ”Klubben” av Matilda Gustavsson. Skrämmande, spännande och otroligt välskrivet om Jean-Claude Arnault, Forum och Svenska Akademien. Den var intressant precis hela tiden.

Läste några teologi-böcker och allra bäst var ”Därför sörjer jorden” av Peter Halldorf. Full av vishet om klimatkrisen och Kristushoppet. Precis den teologiska analys jag längtat efter.

De flesta av böckerna jag läser är skönlitterära. Under året upptäckte jag två författare i år som jag älskade från första sidan och som jag kommer läsa fler böcker av: Amanda Svensson och Jamaica Kincaid.

Och en bok som berörde mig var ”Oktoberbarn” av Linda Boström Knausgård.

Mitt läsmål inför 2020 är att läsa klart Bröderna Karamazov, upptäcka fler utomeuropeiska författare, satsa mindre på nyutgivet och mer på klassiker. Är alltid öppen för tips, så skriv gärna en kommentar om vilken bok som var din bästa under 2019.

Föregående

Nytt utseende

Nästa

Bebisjämförelsen

2 kommentarer

  1. M

    Bästa läsupplevelsen i år: En saga om tidens väsen, av Ruth Ozeki. En bok som inte passar att sträckläsas utan att läsa en bit i taget.

    • Malina Abrahamsson

      Kul! Tack för tips, känner inte till men ska kolla upp pronto!

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén