Hjärtat

Någon delger en sorglig nyhet på Facebook – kommentarsfältet fylls med hjärtan. Någon skriver en glad nyhet – kommentarsfältet fylls med hjärtan. Någon lägger upp en fin bild – kommentarsfältet fylls med hjärtan.

Jag fattar att det är smidigt att snabbt trycka iväg ett hjärta. Då behöver man inte bemöda sig med att väga och välja orden. Man visar omtanke, men slipper tänka.

Samtidigt funderar jag på om denna hjärtinvasion till slut kommer göra oss oförmögna att formulera oss, både i tal och skrift. Språk är en övningssak, men om vi bara kommunicerar via hjärtan, vad händer då?

Föregående

Lättskrämd

Nästa

Svagare än jag tror

4 kommentarer

 1. Maria H

  Mycket intressant fundering och iakttagelse!

 2. M

  Betyder ens de där hjärtana nåt? Eller är det bara ett sätt att låtsas att man bryr sig? Ibland lutar jag åt det senare. Lite som de där inläggen där man ska reposta nåt inlägg och att den som lägger ut det minsann vet vilka som kommer att lägga ut och det är ju bara några som bryr sig…. Möjligen är jag en surkart, men sådant delar jag aldrig. För det betyder ju inget. Det som betyder nåt är hur jag faktiskt agerar i min vardag.

  • Malina Abrahamsson

   Ja, jag funderar på samma sak. Lätt att det blir slentrianmässigt hjärtanvändande.

   • M

    Våga vägra hjärtdelande! I alla fall när det är slentrianmässigt.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén