Moderskapet

Jag känner att jag vill skriva något om moderskapet, men det är så infekterat att jag inte vågar. I stället lånar jag ord från en favoritförfattare. I sin senaste bok skriver Karolina Ramqvist så här:

”Jag hade betraktat moderskapet som en kliché om kvinnlighet som jag ville avlägsna mig ifrån, men på samma gång var det en erfarenhet som inte liknade något annat. Det enda som kunde mäta sig med skrivandet.”

Föregående

Rosa himmel

Nästa

Mitt liv är inget projekt

2 kommentarer

  1. Lisa

    Tack för din korta bloggpost. Jag är en trogen Dagen-läsare som har hittat din blogg. Håller med om att moderskapet är infekterat. I alla fall i Sverige. Bor sen en tid tillbaka i Tyskland. Här är luften lättare att andas. Större valfrihet. Vissa är hemma på heltid med barn, andra jobbar deltid och åter andra jobbar heltid och gör karriär. Moderskapet är mycket mindre kontroversiellt. Det finns en acceptans och naturlig förståelse för att moderskapet är något speciellt och att det inte är en bra idé att försöka avskaffa det, som vi har gjort i Sverige. Allt gott!

    • Malina Abrahamsson

      Vad roligt att du läser Dagen och också har hittat hit! Intressant att man ser så annorlunda på moderskapet i Tyskland. Jag skulle önska att klimatet här i Sverige var mer nyanserat med utrymme för att tycka och tänka olika.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén