Jag har en så kallad hemester – alltså semestrar på hemmaplan. Christoffer jobbar, så jag varvar amning av det lilla barnet med att bygga duplo/leka katt/pärla med det stora.

Då och då tänker jag på kontrasterna till när jag ägnade somrarna åt jobb.

Som när jag var språkreseledare och tjugo år gammal skulle jag se till att trettio femtonåringar var nöjda, underhållna och inte söp i smyg. Stundtals gick det jättebra. Stundtals sådär. Några exempel: En av mina elever hamnade i slagsmål vilket ledde till sjukhusbesök och polisutredning. En annan hade oskyddat sex på discot och kom till mig panikslagen och frågade efter dagen-efter-piller (finns inte på Malta pga katolskt). En tredje kom bort (och återfanns) i London.

Det var ett kaotiskt jobb men också det roligaste jag haft. Och oftast var jag lika glad som på bilden nedan.