Nu är det en vecka kvar tills vi flyttar till Uppsala. All vårens planering och fix och stök kommer falla på plats. Jag längtar!

Och snart kommer vårt andra barn. Förbereder mig genom att gå profylaxkurs (varför gjorde jag inte det första gången?) läser om att föda utan rädsla och försöker visualisera målet – när Miriam får hålla sin lillasyster.

Den här veckan sinade dock motivationen för det mesta eftersom jag legat magsjuk. Men nu är jag frisk och firade med att gå till mitt favoritfik med en bok (Amanda Svenssons senaste – så bra!). På vägen dit sken solen och jag kom på mig själv med att högt sjunga ”En vänlig grönskas rika dräkt”. Har ni tänkt på texten till den? Så poetisk och fin.

Läst: ”Napalmflickan” av Kim Phuc Phan Thi

Drabbande livsberättelse om flickan som fångades på bild som åttaåring när Napalmbomberna föll över Sydvietnam. Efter det blev Kim Phuc en symbol för krigets fasa och hon har levt med traumat från händelsen hela sitt liv. Men hon har också hittat en glädje och en frid, som övergår allt förstånd. Om det skriver hon i sin bok.

I veckan fick jag möjlighet att göra en intervju med Kim Phuc. Numera bor hon i Kanada och sällan har jag pratat med någon som verkar så levnadsglad. När man känner till hennes bakgrund är det närmast ett mirakel.

Sett: Skräp-tv

Det enda jag kollar på när jag är sjuk. Den här veckan bla. Första dejten.

Hört: MAI:s Gibraltar

Min vän Helena har producerat artisten MAI:s senaste låt ”Gibraltar”. Den är så bra! Stark text!