Vecka 2 – självförglömmelse och tyst retreat

Nytt år. Vanligtvis inleder jag året med reflektion över det som varit och sätter löften inför det nya. Men i år har jag sammanfattat allt i ett ledord: Självförglömmelse.

Självförglömmelse handlar inte om att se ner på sig själv och inte tro att man är något värd. Men det handlar om att bli fri från sin självupptagenhet, fri från viljan att imponera, hävda eller försvara sig. Inte känna att man behöver framstå som bättre än man är.

När jag mår som bäst är jag så uppslukad i stunden att jag glömmer mig själv, när jag inte tänker inte på hur jag ser ut eller på hur jag framstår. Och kanske kan jag få fler sådana stunder om jag övar mig i självförglömmelse. Hoppas!

Så till veckans lista. Har inlett 2019 med att läsa ett helt gäng bra böcker. Vill framför allt tipsa om två:

Läst: ”Nuckan” av Malin Lindroth

Genom att dela sin berättelse om ofrivillig ensamhet vill Malin Lindroth reclaima det nedsmutsade ordet ”nucka”, frigöra sig från skammen och visa på ett liv utanför tvåsamhetsnormen. Det är sårbart och smärtsamt, vackert och hoppfullt. Lindroth skriver poetiskt och precist, vilket gör den lilla skriften till en stor läsupplevelse som skakar om och ger nya perspektiv

”Comedy Queen” av Jenny Jägerfeld

Ungdomsbok om 12-åriga Sasha, vars mamma tagit livet av sig. Eftersom mamman fick människor att gråta bestämmer Sasha sig för det motsatta. Hon ska bli Comedy Queen och få folk att skratta.

Den här boken är briljant – intelligent skriven, väldigt sorglig och rolig på samma gång. Väl värd sin nominering till Augustpriset.

Hört: You say med Lauren Daigle

Och sedan har jag upptäckt en ny artist: Lauren Daigle. Älskar hennes röst. Och texten i den här låten. 

Det var allt för nu. Imorgon åker jag på tyst retreat, den första i mitt liv. I fem dagar ska jag inte säga ett enda ord. Ingen mobil, ingen dator. Ser med spänning fram emot vad som kommer att väckas i mitt inre.

Föregående

Sexbloggaren

Nästa

Retreaten

1 kommentar

  1. Ser fram emot att höra mer om retreaten sen! Och berätta gärna mer om ledordet får några praktiska konsekvenser.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén