2018 är snart slut. Tänka sig. Jag kan inte tänka på annat än miljöförstöring och klimatförändringar och undra om vi ens kommer ha någon framtid. Så optimistisk är jag.

Meeen. Ska försöka att inte deppa ihop. Om man zoomar in på det som är mitt lilla liv så hade varit en bra vecka. Var på studiebesök på DN och blev SÅ inspirerad av hur de arbetar med kvalitetsjournalistik.  Och sedan har jag tänkt mycket på det Magnus Malm sa när jag träffade honom härom veckan. Min intervju med honom finns publicerad här och sammanfattar en del av hans tankar. Bland annat att kyrkor inte bör efterlikna företag (SÅ BRA) och att vi upptäcker Guds omsorg när vi söker i vår egen historia och frågar oss på vilket sätt hans kärlek har visat sig.

Blev också inspirerad av Magnus Malms totala ointresse av att vara till lags. Jag som oftast är en allt för inställsam person behöver möta någon som inte säger ”Åh välkommen, trevligt att du är här, och vad fint att du har åkt tåg i fem timmar för att komma hit” utan bara: ”Hej, du kan sätta dig i mitt arbetsrum”. Ska dock säga att han blev lite vänligare ju längre tiden gick. Men ändå. Det är befriande med någon som inte är det minsta fjäskig.

Och sedan är han helt bortkopplad från alla sociala medier. Har varken dator, mobil eller internet. Sina böcker skriver han på skrivmaskin. Uppfriskande i en tid då människor inte går en meter utan sin telefon.

Så om jag ska ha något slags nyårslöfte inför 2019 kanske det skulle vara att bli lite mer som Magnus Malm.