Säg emot

När jag gick på högstadiet och gymnasiet och berättade att jag var kristen fick jag nästan alltid mothugg. Hur kan du tro på något sånt? Vad säger du om de patriarkala strukturerna i Bibeln? Är det verkligen sannolikt att Jesus uppstod från de döda?

Massa bra frågor och invändningar som fick mig att tänka. Och framför allt skapade det intressanta samtal.

Men nu verkar ingen längre bry sig. Känns som om hela vårt samhälle har en slags let go-attityd när det gäller det mesta. Whatever makes you happy, etc.

Så om jag är kristen och det gör mig glad är det ingen som ser vitsen med att ifrågasätta. Eller så vill de undvika dålig stämning och en potentiell konflikt? Eller så är de helt enkelt ointresserade av religion?

Jag föredrar dålig stämning framför likgiltighet. För med kritiska frågor får jag tänka efter.

Alla ni som var  engagerade och upprörda över religion på högstadiet och gymnasiet. Säg emot igen!

Föregående

Vecka 42 – lydnad och dejting

Nästa

Vecka 43 – skrivliv och ungkarlar

2 kommentarer

  1. Amanda B

    Känner igen det där! Men jag undrar om det kanske också beror på att vi blivit äldre och räddare för att skapa dålig stämning eller att trampa någon på tårna?

    • Malina Abrahamsson

      Ja, det är ju i så fall jättesorgligt. Det blir inga bra samtal som går på djupet om man bara håller med varandra hela tiden.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén