Har precis kommit hem från sångstund  i Svenska kyrkan. Fullt med barn och föräldrar, gratis fika, fina sånger. Och idel trevlig personal som är mån om att alla ska känna sig välkomna och hälsar en välkommen tillbaka. Tycker att Svenska kyrkan har oförskämt dåligt rykte. De gör ju samhällsinsatser på så många plan.

Förutom att hänga i kyrkan har jag i veckan gjort ett gästspel i musikbranschen. Och snabbt märker man att varje sammanhang har sin egen jargong. Helt uppenbart är jag oförmögen att hänga med i musik-tugget och den ”sköna” stämningen. Blir stel som en pinne och pratar inte med nån.

Läst: Gillade ”Ett annat liv” av PO Enquist så mycket att jag nu börjat läsa ”Lewis resa” som är hans skildring av pingströrelsens grundare Lewi Pethrus. Tänker att det nästan är obligatorisk läsning för mig som jobbar på en tidning som grundades av Lewi Pethrus en gång i tiden. Har inte hunnit så långt i boken, men hittills har jag lärt mig att Pethrus som grundade Kristdemokraterna till en början var socialist. I för sig var väl också Kristdemokraterna mer vänster när de startade. Högersvängen gjorde de senare.

Hört: Teologen Joel Halldorf pratar om Guds återkomst i Morgonpasset i P3. Han säger lite skämtsamt att ”vi teologer kan svara på nästan allt” men i Joels fall verkar det vara sant. Han är avslappnad, smart och ödmjuk. Kul med teologer som tar plats i offentligheten.